• Novinky

            • Darujte nám 2%

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              Je tu obdobie podávania daňových priznaní, a tým aj možnosť poukázať 2% z dane za rok 2023 neziskovým organizáciám. Obraciame sa preto na Vás s prosbou o poukázanie 2% zaplatenej dane Rodičovskému združeniu pri Gymnáziu v Snine, ktoré sa snaží v čo najväčšej miere podporovať rozvoj školy, aby sa naši žiaci vzdelávali vo vyhovujúcom a príjemnom prostredí a aby mali kvalitné materiálno-technické vybavenie.

              Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2%.

              Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť:

              Identifikačné číslo (IČO): 173196170200

              Obchodné meno (názov): Rodičovské združenie pri Gymnáziu v Snine

              Sídlo: Študentská 4, 069 01 Snina

              Právna forma: Občianske združenie

              Tlačivá a stručný návod ako máte postupovať ak sa rozhodnete darovať nám 2% nájdete na našej webovej stránke na tomto odkaze:

              2% dane | Gymnázium, Študentská 4, Snina (edupage.org)

              Ďakujeme Vám za Vašu podporu.

            • Opakované voľby do Rady školy pri Gymnáziu, Študentská 4 v Snine

            • Vzhľadom na skutočnosť, že sa volieb zástupcov rodičov do rady školy v pôvodnom termíne nezúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov,

              riaditeľka Gymnázia, Študentská 4, Snina vyhlasuje opakovanú voľbu jedného zástupcu rodičov do rady školy.

              Opakované voľby sa uskutočnia tajným hlasovaním, dňa 15. januára 2024, v čase od 16:00 do 17:30 hod. na sekretariáte školy.     

              Pri opakovaných voľbách sa podmienka účasti nadpolovičnej väčšiny oprávnených voličov podľa platnej legislatívy nevyžaduje.       

            • Euroscola

            • ​​​​​Vďaka umiestneniu medzi najúspešnejšími školami v programe Euroscola vycestovali v druhom decembrovom týždni naši študenti do Európskeho parlamentu v Štrasburgu, kde mali jeden deň výnimočnú príležitosť zažiť európsku spoluprácu a rozhodovanie na vlastnej koži v pozícii europoslancov.

              Hlavné mesto Vianoc, ako sa Štrasburg právom nazýva, očaril 24-člennú skupinku gymnazistov výnimočnou atmosférou, za ním však vôbec nezaostal kráľovsky vyzdobený Amsterdam, či malebné zákutia holandského vidieka v skanzene Zaanse Schans, v prímorskom stredisku Volendam a na ostrovčeku Marken. Po ceste študenti navštívili aj hlavné mesto Európskej únie – Brusel, neobišli sme Atomium, hlavné námestie voňajúce vafľami či štvrť európskych inštitúcií. Cestou si užili pravú vianočnú atmosféru na vychýrených vianočných trhoch v rakúskom Salzburgu. Fotografie z tohto Eurotripu nájdete na našom facebooku. 

            • POLONINY NA TÚRE

            • V Univerzitnom vedeckom parku Technickej univerzity v Košiciach - v Technicome, sa uskutočnil prvý ročník súťaže nápadov Poloniny na túre. Našu školu reprezentovala Viktória Kimaková (VII. SEPTIMA), ktorá pred odbornou komisiou predstavila svoj koncept smerujúci k atraktívnejšej turistike v tomto národnom parku a napokon sa vo svojej kategórii A umiestnila na 1. mieste. Účasť na tomto podujatí priniesla novú skúsenosť a poskytla možnosť preveriť svoj potenciál vo vytváraní a prezentovaní projektu. Vďaka víťazstvu Viktória získala nielen hodnotné ceny, ale ako bonus pre pedagógov našej školy online kurzy v hodnote 1000 eur.

            • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE PRÍBEH Z KAŠTIEĽA

            • Naši žiaci sa zapojili do autorskej literárnej súťaže Príbeh z kaštieľa, ktorú vyhlásilo mesto Snina. Slávnostné vyhodnotenie sa konalo v Malom kaštieli.  Súťažiacich hodnotila odborná porota v zložení: Mgr. J. Chochrun (predseda poroty), Mgr. Soňa Magdoliničová a Mgr. Lea Vasková. A tá vyberala tie najlepšie príbehy spomedzi 27 súťažných príspevkov. Druhú kategóriu jednoznačne ovládli naši gymnazisti, ktorí obsadili všetky víťazné miesta.

              - 1. miesto ANNA MÁRIA PAŽUROVÁ

              - 2. miesto SLAVOMÍR ČORNANIČ

              - 3. miesto DANIEL VERBICKÝ

              - čestné uznanie KAMILA COGANOVÁ

            • Návšteva Goetheho inštitútu v Bratislave a vianočnej Viedne

            • V rámci vyučovania nemeckého jazyka sa skupina našich študentov zúčastnila exkurzie v Goetheho inštitúte v Bratislave kde sa dozvedeli množstvo informácií o štúdiu nemeckého jazyka a potom si na jeden deň zašli pozrieť vianočne vyzdobenú Viedeň.   

            • Mikuláš

            • Aj v tomto roku vítal gymnazistov 6. decembra pri vchode do školy Mikuláš a jeho pomocníci čert a anjel. Mikulášska čiapka zaručila v tento deň každému študentovi, že nebude ústne skúšaný a navyše na hodiny zavítal Mikuláš v spoločnosti anjelika, ktorý rozdával každému sladkosti, a čertíka, ktorý nezbedníkom líca zafarbil uhlím.

            • VIANOČNÝ DOBRÝ SKUTOK

            • V rámci projektu Hrdá škola sa naši  študenti každoročne snažia v predvianočnom období spoločne pomáhať.

              Aj v tomto roku sa všetky triedy zapojili do projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Svoje balíčky naplnili presne podľa pokynov a prostredníctvom koordinátorky projektu v našom regióne ich poslali seniorom v domovom sociálnych služieb.

              Naši maturanti pomohli neznámym ľuďom so zdravotnými ťažkosťami tak, že darovali to najvzácnejšie, čo majú, svoju krv.

            • VLČIE SIRUPY – PRÍBEH PODNIKATEĽA

            • Stretnutia s úspešnými podnikateľmi v našom regióne v rámci seminára podnikateľské zručnosti pre študentov tretieho ročníka pokračujú aj v tomto školskom roku.

              O svojej podnikateľskej ceste nám tentokrát prišiel porozprávať Ing. Juraj Kovaľ z MMMM - Vlčie sirupy . Že neexistujú žiadne skratky k svetovému biznisu, ale za úspechom treba hľadať tvrdú prácu, sa možno nepočúva dobre, ale iste je v tom omnoho viac pravdy ako v presvedčení, že podnikateľ vstane pred dvanástou, odvezie sa luxusným autom do skvelej reštaurácie na pracovný obed, vybaví pár telefonátov, a tým sa jeho pracovná náplň na daný deň skončila. Realita je niekde inde, a nám ide o to, aby sme sa na ňu pripravili.

            • Bardejov - dejepisná exkurzia

            • Študenti III.A a VII.SEPTIMY spoznávali židovské kultúrne dedičstvo v Bardejove, ktoré UNESCO zaradilo medzi svetové kultúrne poklady. Židovským suburbiom ich sprevádzal laureát ceny Raoula Wallenberga za boj proti rasizmu a netolerancii Pavol Hudák. Komplex rituálnych budov tvorí Stará synagóga, dom zhromaždenia (bet hamidraš), expanzná veža, rituálne kúpele - mikve, košér bitunok a kotolňa.

            • Deň študentstva

            • Deň študentstva sme tento škollský rok oslávili športom. Volejbalový turnaj, v ktorom nesúťažili len družstvá hráčov, ale aj fankluby tried, sprevádzali krásne športové momenty, originálne transparenty a pokriky fanúšikov, dobrá nálada i vypäté situácie. Vo vynikajúcej atmosfére si prvé miesto vybojovalo družstvo II. A, na druhom mieste sa umiestnila III. A a bronz získala VII. SEPTIMA. Víťazom blahoželáme!

            • Deň bez batohov

            • V rámci projektu Hrdá škola sa pravidelne zapájame do tematických dní, ktoré majú ozvláštniť atmosféru v škole a viesť žiakov k tímovej spolupráci a hrdosti na svoju školu. V novembri študenti na jeden deň odložili školské tašky a batohy a školské potreby si priniesli naozaj originálnym spôsobom, pričom naplno využili svoju fantáziu a všetko, čo doma našli. Počas prestávok bolo zaujímavé prechádzať medzi detským kočíkom, kuchynkou pre bábiky, cestovným kufrom, krabicou na náradie, smetným košom či velikánskym strešným boxom na lyže.

              Viac fotografií nájdete na našom facebooku... 

            • Úspechy na súťaži v zrýchlenom šachu

            • Naša mini výprava na regionálnom kole SŠ v zrýchlenom šachu v Humennom, kde všetci podali fantastické výkony. Najlepšie sa darilo Daniele Leňkovej (VIII. OKTÁVA), ktorá si svojím krásnym druhým miestom vybojovala účasť na krajskom kole. Srdečne blahoželáme!

            • Návšteva divadla

            • Návšteva divadelného predstavenia neobíde v školskom roku žiadnu triedu. Tentoraz študenti IV. A a VII. SEPTIMY navštívili Divadlo Jonáša Záborského v Prešove, kde si pozreli divadelnú hru zinscenovanú podľa známej novely Peter a Lucia.

            • Víťazi celoročnej bodovacej súťaže tried

            • Triedy III. A (1.miesto) a V. KVINTA (2.miesto) získali za svoju angažovanosť a aktívnu účasť na podujatiach a aktivitách organizovaných v minulom školskom roku najviac bodov. Za odmenu išli na výlet do Košíc, spojený s exkurziou v Slovenskom technickom múzeu. 

            • Prečo nevidíme nočnú oblohu plnú hviezd?

            • Odpoveď na túto otázku sa naši študenti dozvedeli počas prednášky na tému Svetelné znečistenie a tmavá obloha, ktorá bola zorganizovaná v spolupráci s Vihorlatskou hvezdárňou v Humennom.

            • Londýn

            • V dňoch 20. až 25. októbra 2023 sa 27 študentov našej školy zúčastnilo exkurzie Londýna, hlavného mesta Veľkej Británie. Navštívili najznámejšie londýnske kultúrne a historické pamiatky, o ktorých sa predtým učili len na hodinách angličtiny, mali možnosti precvičiť si rozprávanie v anglickom jazyku v praxi a spoznať život vo veľkomeste. Domov si priniesli množstvo nezabudnuteľných zážitkov na toto turistami najnavštevovanejšie mesto v Európe.