• Novinky

            • Ukončenie 1. polroka 2020/2021

            • Milí žiaci,

              blahoželám Vám k úspešnému ukončeniu 1. polroka. Priemerný prospech ste si zlepšili na 1,36 a taktiež aj dochádzku, ktorá je vyjadrená v priemernom počte 36,6 vymeškaných hodín na žiaka. 1. polrok úspešne ukončilo 97,7 % žiakov, z nich 67,6 % s vyznamenaním. Piati žiaci majú predĺžené obdobie hodnotenia za 1. polrok do 31.3.2021. Niektorým možno chýbala motivácia, niektorí stratili návyky učiť sa spojené s prezenčným vyučovaním v minulosti. Verím, že sa budú snažiť všetko potrebné čo najskôr sa doučiť. Vaši učitelia dennodenne vynakladajú nesmierne úsilie a kreativitu na to, aby Vás kvalitne pripravili na vysokoškolské štúdium napriek náročným podmienkam a s pomocou rôznych dostupných vyučovacích metód neustále hľadajú nové spôsoby motivácie, za čo im nielen dnes patrí úcta a rešpekt.

              Milí žiaci, rodičia, učitelia,

              všetkým Vám prajem úspešné vykročenie do 2. polroka.

              RNDr. Iveta Lazorová, riaditeľka školy

            • Nástup do školy po prázdninách

            • Z informácií MŠVVaŠ SR:

              👉 Stredné školy majú do 10. januára prázdniny.

              👉Od 11. januára budú stredné školy pokračovať dištančným spôsobom výučby.

              👉Od 18. januára sa môžu otvoriť končiace ročníky stredných škôl, a to za predpokladu pretestovania žiakov a zamestnancov školy v závislosti na príslušnej vyhláške ÚVZ SR .

              👉Po ukončení lockdownu od 25. januára budú otvorené aj stredné školy, taktiež za podmienok pretestovania študentov a zamestnancov školy podľa vyhlášky ÚVZ SR. Aj z tohto dôvodu sa presunulo plošné pretestovania z pôvodného termínu 8. – 10. januára na 22. – 24. januára 2021. Zároveň je potrebné zdôrazniť, že tieto podmienky sú predbežné a závisieť budú od vývoja situácie. Lokálne podmienky navyše môže zmeniť alebo upraviť RÚVZ.

              Všetky ďalšie informácie nájdete na:

              https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/ 

            • MATURITY, TESTOVANIE 5 A 9, PRIJÍMAČKY

            • Aktuálne informácie ministra školstva Branislava Grohlinga k niektorým témam:

              👉 1. MaturitaRuší sa externá časť maturitnej skúšky v školskom roku 2020/2021. Písomná forma internej časti maturitnej skúšky sa uskutoční v termíne od 12. apríla 2021 (termín upresníme do 31. marca). Ústna forma internej časti maturitnej skúšky sa uskutoční v termínoch od 17. mája 2021. V prípade potreby môže prebiehať 2 týždne. Touto cestou zároveň aj vyzývam školy, aby v obsahu maturitných otázok zohľadnili dištančné vzdelávanie a mieru, v akej prebrali v tomto čase učivo a začlenili ho do maturitnej skúšky v zúženom rozsahu.

              👉 2. KlasifikáciaTermín na vyskúšanie a hodnotenie za prvý polrok sa predlžuje do 31.3.2021. Aby sme sa vyhli „naháňaniu známok.“ Ak je to treba, do tohto termínu je možné žiaka hodnotiť, známku zapísať do prvého polroka a uzavrieť konečnú známku.

              👉 3. Testovanie 5 a Testovanie 9Testovanie 5 sa ruší. Testovanie 9 sa uskutoční v termíne 9. a 10. júna s náhradnými termínmi 24. júna a 25. júna (čiže nebude zohľadňované v prijímacích skúškach).

              👉 4. Prijímacie skúškyKlasické prijímacie skúšky sa budú konať v prvom termíne 3. mája (podľa potreby aj 4. mája) a v druhom termíne 10. mája (podľa potreby aj 11. mája) 2021. Talentové prijímacie skúšky sa budú v prvom termíne konať 5. mája (podľa potreby aj 6. a 7. mája) a v druhom termíne 12. mája (prípadne aj 13. a 14. mája) 2021.

               

              Poznámka riaditeľky školy:

              O podrobnostiach Vás budeme priebežne informovať po získaní ďalších informácií.

              RNDr. Iveta Lazorová